Informasjon til foresatte

Ranks, Discord, vc, spawne, pvp, “uæææ – en warden!” Det kommer mye uforståelig når poden sitter ved skjermen. Er du foresatt, kan du finne nyttig informasjon her, og vi kan kanskje hjelpe deg med noen av de litt nye og ukjente begrepene du hører fra barnerommet. Det er også litt mer informasjon om Rubinen og hva vi står for.

Rubinen er først og fremst et Minecraftsamfunn, der vi spiller på en felles server og kan chatte ved å skrive i spillet. Vi følger med og passer på – men det er ikke alt vi kan klare å få med oss. Ofte er det en i stab (hjelper, moderator eller admin) online, men ikke alltid. Vi er frivillige, som bruker fritiden til dette. Vi har uansett verktøy for å kunne se tilbake på hva som har skjedd, så meld fra til oss dersom ditt barn/din ungdom forteller om ubehagelige opplevelser på vår server!

Rubinen har blitt registrert som en frivillig organisasjon, men det er ingen medlemmer annet enn styret (administratorene). Styret har det siste ordet når det kommer til driften i Rubinen, men det er først og fremst staben sammen som bestemmer hvordan vi vil ha det.  I tillegg er det svært viktig for oss å lytte til hva spillerne våre vil.

Discord og sikkerhet på nett

Vi har også en Discordserver. På Discord kan man skrive, sende bilder, vedlegg, linker etc. og det er mulighet for å prate, ha på kamera og dele skjermbilde. Det er på mange måter som et slags Teams tilrettelagt for gamere. Discord har 13-årsgrense, men det er mange barn som bruker dette mye tidligere. På Discord kan vi se hva som er skrevet, med mindre bruker selv har slettet det. Det som foregår i talekanalene og av deling av skjerm/video har vi ikke kontroll på, annet enn hvis vi er tilstede og fanger opp når det skjer der og da. Derfor er det viktig at foresatte snakker med barna/ungdommen om bruk av Discord og andre samhandlingsverktøy/sosiale medier. Foresatte oppfordres til å ha lav terskel for å si fra til oss om problemer og utfordringer, så kan vi sammen forsøke å hjelpe til.

Vi har invitert politiets nettpatrulje til oss, både på Minecraft- og Discordserver. Info om mulighet for å kontakte politiets nettpatrulje. Dette er Nettpatruljen Øst politidistrikt, og har mørkeblå farge på navnet hos oss. Dette er en bekreftet bruker som trygt kan kontaktes, uavhengig av hvor man bor. Politiet har også nettpatruljer på andre sosiale medier, liste kan man finne på politiets nettsider.

Ranks - støtte til ditt barns favoritter!

De fleste foresatte har sikkert blitt bedt om å kjøpe rank? Hva er det som gjør dette så stas, og hvorfor selger spille-servere dette? Ranks er kosmetiske fordeler, kule greier, som ikke gir noen fordeler i spillet. Det er ikke lov, ifølge sluttbrukeravtalen (EULA) til Minecraft/Microsoft. Det er også veldig bra synes vi som lager Minecraftserver, for da stiller alle spillere likt, uavhengig av økonomi. På Rubinen gir rank-kjøp en farge når man skriver i chatten og farget navn på Discord, og spilleren får noen kjæledyr, ballonger, forkledninger og så videre. Det er kult, og ikke noe mer.

Så hvorfor selger vi dette? Det er så enkelt som at dette er med på å betale for serverleie og serverutvikling. Det gir et tilskudd til at ditt barn/din ungdom skal få et trygt og godt sted å spille på. Mange barn og unge spiller på flere servere, og det er stort sett mulig å kjøpe ranks eller sponse på et vis. Dersom du ønsker å bidra til at det norske Minecraftsamfunnet opprettholdes og utvikler seg, så kan du vurdere å se om det er flere servere som er verdt litt støtte.

Trenger ditt barn eller din ungdom ekstra tilrettelegging?

Har du et barn eller en ungdom som trenger noe ekstra? Er det spesielle utfordringer som kan gjøre det vanskelig å få venner på nett, eller å “oppføre seg bra”? Meld gjerne fra til oss, så skal vi se om vi kan tilrettelegge og hjelpe spilleren!

Har du barn eller ungdom som ikke er på skolen? Eller som savner det å høre til et sted, eller ha meningsfulle og utviklende oppgaver? Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi se om det er mulig å samarbeide med foresatte/skole/andre aktører for å finne spennende, reelle og utviklende arbeidsoppgaver.

Nyttige linker og hjelp på nett

Ordliste

Ord og uttrykk kommer…

Skroll til toppen