Artikler fra ungdom - til voksne (og til ungdom)

Vi i Rubinen er opptatt av at unge selv skal få si det de mener! Voksne snakker om brukermedvirkning, og at vi må få barn og unges stemme fram. Men hva gjør vi med det? Hører vi dem EGENTLIG? Får de fram sin stemme?

Her publiserer vi artikler skrevet av unge selv, eller på bestilling fra barn og unge. Her er det ikke de voksne stemmene som høres. Så hvis du lurer på hva barn og unge er opptatt av, og hva de mener om ulike tema, så har du en unik sjanse til å finne ut av det akkurat her og nå!

Gruppepress

Gruppepress er et komplekst fenomen som kan ha en betydelig innvirkning på individets oppførsel, selvforståelse og samhandling med andre. Det oppstår når en person føler seg presset til å tilpasse seg normer, verdier eller handlinger til en gruppe, selv om de egentlig ikke er enig eller komfortabel med det. Dette presset kan komme fra ulike kilder, inkludert venner, familie, kolleger, eller til og med ukjente personer i ulike sosiale settinger. Det kan manifestere seg på forskjellige måter, fra direkte overtalelse til subtile forventninger og implisitte normer som influerer på individets oppførsel.

 

Nettvett

I dagens samfunn, der internett er en integrert del av våre liv, er det avgjørende å være bevisst på de ulike truslene og risikoene som følger med å være online. Fra datainnbrudd til identitetstyveri, er det å opprettholde personvern og sikkerhet på nettet en kontinuerlig utfordring. Derfor er det viktig å være godt informert og ta aktive skritt for å beskytte deg selv og dine data.

Ungdomsspråket

Les hva Herman, 15 år, mener om ungdomsspråket, hvordan det stadig er i utvikling i tråd med samfunnets endringer.

Skroll til toppen